چهارشنبه، 6 ارديبهشت 1391

پرسش :

در زایمان، واکيوم چگونه مورد استفاده قرار مي گيرد؟

پاسخ :
صرفاً فقط هنگامي مي توان از اين وسيله استفاده کرد که دهانه رحم به طور کامل باز شده باشد و سر جنين در پايين دهانه خروجي لگن واقع شده باشد. ساختار واکيوم بسيار ساده است. کاپ پلاستيکي يا فلزي دارد که روي سر جنين قرار مي گيرد و يک مجرا يا لوله اي به اين کاپ وصل است که با مکانيسم الکتريکي يا با کمک يک پمپ کار مي کند و از حالت مکش استفاده مي شود و بدين ترتيب، جنين بيرون کشيده مي شود. هنگامي که اين وسيله روي سر جنين و به صورت صحيح قرار گرفت، پزشک متخصص زنان و زايمان به آرامي کاپ را مي کشد و حالت مکش ايجاد مي شود. در عين حالي که شما نيز فشار وارد مي کنيد، اين کار ادامه پيدا مي کند، تا سر و بدن نوزاد، به تدريج از کانال زايمان ‏خارج شود.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).