پنجشنبه، 7 ارديبهشت 1391

پرسش :

مشکلات مربوط به انجام زايمان طبيعي نوزادي که با پا قرار گرفته چيست؟

پاسخ :
عمده ترين مشکلي که پيش مي آيد، اين است که در مرحله دوم زايمان سر نوزاد پشت استخوان هاي لگن خاصره گير مي کند و نوزاد دچار کمبود اکسيژن مي شود و احتمال خطر ديسترس جنيني افزايش مي يابد. زايمان شما ممکن است آهسته تر پيش رود؛ زيرا سر جنين به قسمت پايين دهانه رحم فشار وارد نمي کند و احتمال خطر خونريزي و پارگي هم بيشتر خواهد بود.
1. خارج شدن بدن نوزاد
هنگامي که جنين با پا قرار گرفته باشد، ابتدا باسن جنين خارج مي شود و سپس پاهاي او بيرون مي آيند. ممکن است قبل از خروج سر، لازم باشد اپي زياتومي انجام گيرد.
2. خارج شدن سر نوزاد
هنگامي که بقيه بدن نوزاد خارج مي شود، سر او به طرف پايين مهبل کشيده مي شود و در اين مرحله از فورسپس استفاده مي کنند تا زايمان کامل شود.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).