جمعه، 8 ارديبهشت 1391

پرسش :

سعه صدر چيست ؟

پاسخ :
« سعه صدر » به معناي داشتن روح بزرگ است كه همچون لاستيك تراكتور از امواج رد شود و تاب بر ندارد در حالي كه افراد عادي مثل لاستيك دوچرخه ، با اولين موج تاب بر مي دارد .
حضرت علي عليه السلام مي فرمايد : « آلَهٌ الرياسه سعه الصَدر » (1)، شرط لازم براي پذيرش هر مسئوليتي ، سعه صدر است .
دعاي حضرت موسي عليه السلام پس از رسيدن به مقام نبوت ، سعه صدر بود كه از خداوند خواست : ( رَب أشَرح لي صَدري ) (2) البته موسي از خدا درخواست كرد و خدا به او عطا نمود ، ولي خداوند قبل از اينكه پيامبر درخواست كند ، به او سعه صدر داد و فرمود : ( ألم نَشرَح لك صَدرك ) (3)
پی نوشت:
1- نهج البلاغه ، حكمت 176.
2-سوره طه ، آيه 27.
3- سوره انشراح ، آيه 1.
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي