شنبه، 9 ارديبهشت 1391

پرسش :

چگونه بعضي گناهان ، تمام كارهاي خوب انسان را از بين مي برد ؟

پاسخ :
اگر شخصي 20 سال خدمت مفيد داشته باشد ولي فرزند كارفرماي خود را بكشد ، اين عمل تمام خدمات او را از بين مي برد .
يك بمب كه منفجر مي شود و ساختماني فرو مي ريزد ، تمام زحمات انسان ها را در يك لحظه از بين مي برد .
يك ناسزا ، دوستي چندين ساله را به فراموشي مي سپارد .
خوردن يك قاشق سم ، تمام مراقبت هاي بهداشتي چند ساله را نابود مي كند .
يك لحظه خواب در هنگام رانندگي ، ماشين را به دره پرتاب مي كند .
يك لحظه فرو كردن چاقو در چشم ، سبب نابينايي ساليان دراز مي شود .
آري ، برخي گناهان همچون آتش ، جنگل نيكي هاي انسان را سوزانده و به خاكستر تبديل مي كند . چنانكه قرآن مي فرمايد : ( حَبِطَت اعمالهم ) (1)
البته در برابر آيات حبط ، آياتي داريم كه مي فرمايد : به خاطر يك كار شايسته ، بدي هاي انسان محو مي شود . ( مَن يؤمن بالله و يَعمل صالحاً يٌكفِر عنه سيئاته ) (2)
مثلِ كارگري كه سالها بد كار مي كرده ولي يك لحظه وقتي وارد منزل كارفرما مي شود كودك كارفرما را مي بيند كه به استخر افتاده و در آستانه غرق شدن است ، او را نجات مي دهد . اين عمل تمام بدرفتاري ها و كم كاري هاي او را جبران مي كند .
چنانكه قرآن مي فرمايد : نماز به پا داريد كه آن حسنه اي است كه بدي ها و زشتي ها را از بين مي برد . ( و أقمِ الصلوه ... اِن الحَسنات يٌذهِبنَ السَيئات ) (3)
پی نوشت:
1- سوره بقره ، آيه 217 .
2- سوره تغابن ، آيه 9.
3- سوره هود ، آيه 114.
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي