يکشنبه، 10 ارديبهشت 1391

پرسش :

از دیدگاه قرآن کریم، وظيفه ما در برابر دشمنان چيست ؟

پاسخ :
قرآن ، هم مسلمانان را به وحدت دعوت كرده : ( و اعتصموا بحَبلِ الله جَميعاً و لا تفرقوا ) ( 1) و هم از تفرقه نهي فرموده است : ( و لا تَنازعوا فتَفشِلوا ) ( 2) با يكديگر نزاع نكنيد كه سست و ناتوان مي شويد .
به دو مثال توجه كنيد :
قطرات باران تا وقتي از هم جدا هستند ،‌قدرتي ندارند ، اما وقتي در كنار هم قرار مي گيرند و به شكل جوي و سپس رودخانه جاري مي شوند ، چنان قدرتي مي يابند كه اگر مهار نشوند ، سيل بنيان كن مي شوند و اگر در پشت سد مهار شوند ، توربين هاي عظيمي را به حركت در مي آورند كه دهها مگاوات برق توليد كرده و چرخ صنعت را به حركت در مي آورند .
هر دست ما پنج انگشت دارد ، اما در برابر دشمن مشترك ،‌همه انگشتان با هم جمع شده و به شكل مشت بر سينه دشمن كوبيده مي شود .
با آنكه هر انگشت از انگشت ديگر متفاوت و متمايز است ، يكي بلند است و يكي كوتاه ، يكي نازك است و يكي كلفت و هر كدام نباشند ، بخشي از كارهاي روزمره انسان زمين مي ماند . مثلاً بدون انگشت شصت ، نمي توان دگمه را بست و يا قلم را به دست گرفت و چيزي نوشت .
پی نوشت:
1- سوره آل عمران،آيه 103.
2- سوره انفال ، آيه 46 .
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي