سه‌شنبه، 12 ارديبهشت 1391

پرسش :

چرا از دوران ابتدايي تا پايان دوران دانشگاه كلاسهاي درس مختلط نمي‌باشد آيا به نظر شما اين موجب رقابت بيشتر نمي‌شود؟

پاسخ :
بحث اختلاط دختران و پسران از مباحث مهم و مطرحي است كه در جامعه از گذشته وجود داشته و هم اكنون نيز وجود دارد. ولي تاكنون به صورت حساب نشده علمي و كارشناسي با استفاده از متون ديني و تحقيقات ميداني اجتماعي و آثار و عواقب مثبت و منفي آن كاملاً بررسي و اعلام نشده است لذا هر كس بر اساس برداشت خودش نظريه‌اي مي‌دهد، ولي هيچكدام از اين نظريات علمي و كارشناسانه نيست اگر جناب‌عالي اعتقاد داريد كه اختلاط دختر و پسر باعث رقابت در تحصيل مي‌شود بايد در جاهايي كه در روستا‌ها در گذشته و هم اكنون مدارس ابتدايي و راهنمايي مختلط وجود داشته است درصد موفقيت دانش‌آموزان و رقابت درس بيشتر باشد و حال تجربه نشان داده است چنين چيزي تحقق نشده است.
اگر اختلاط باعث رقابت و پيشرفت مي‌شود بايد دانشجويان رشته‌هاي مختلط نسبت به دانشجويان دروس غير مختلط موفق‌تر باشند و حال اينگونه نيست. اختلاط دختر و پسر آثاري به دنبال دارد ولي هيچ مدرك و دليلي دال بر افزايش رقابت و موفقيت درسي تاكنون ارايه نشده است هيچ تحليل علمي و تحقيق اسنادي و ميداني چنين نظريه‌اي را اثبات نكرده است و شايد بر عكس آن بخصوص در سنين بلوغ مصداق داشته باشد. اختلاط دختر و پسر (زن و مرد) و معاشرت اجتماعي و حضور در ميدان‌هاي گوناگون سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و... تا زماني كه بر پايه روابط انساني باشد و ارتباط بين آنها ارتباط انساني و زن و مرد دختر و پسر به عنوان دو انسان با همديگر (سواي جنسيتشان) رابطه داشته باشند و رابطه آنان رابطه‌اي ضروري و لازم باشد نه تنها منعي ندارد بلكه لازم و ضروري است ولي اگر در ارتباط آنان ارتباط انساني نباشد بلكه رابطه جنسي باشد و به يكديگر به عنوان جنس مذكر و مؤنث نگاه كنند حتي اگر مرتكب خلاف و حرام نشوند و حتي اگر رابطه‌شان رابطه‌اي ضروري و لازم نباشد آثار و بركات مثبتي نخواهد داشت و در معرض خطا و گناه قرار خواهند داشت. اگر با ارتباط و اختلاط مخالفت مي شود به دليل اين است كه نگاه زن و مرد دختر و پسر به يكديگر نگاه جنسيتي است نه نگاه انساني و آنهايي نيز كه از اختلاط سخن مي‌گويند نيز غالباً به عنوان رابطه انساني به معاشرت و ارتباط زن و مرد نگاه نمي‌كنند. نابراين اختلاط ضرورت نمي‌يابد. زماني كه رابطه ، رابطه انساني باشد بحث اختلاط اصلاً ضرورت ندارد. انسان با انسان ارتباط و رابطه دارد و نياز به گفتن ندارد. علت اينكه اختلاط و ارتباط زن و مرد مطرح مي‌شود چون غالباَ به آنان به عنوان دو انسان نگاه مي‌شود بلكه به عنوان در جنس مطرح هستند، لذا ارتباطشان بايد حساب و كتاب داشته باشد وگرنه مشكل آفرين خواهد بود.
eporsesh.com