پنجشنبه، 14 ارديبهشت 1391

پرسش :

من 30 سالمه و حدود 6 ماه پیش در شهریور ماه سقط جنین (2قلو) داشتم که در آن زمان من در هفته 25 بارداری بودم. دلیل آن را زیاد بودن مایع کیسه آب عنوان کردند. سوالم این است که آیا راهی هست که در بارداری بعدی چنین مشکلی برایم پیش نیاید؟ من یک سری آزمایشهای ویروسی هم انجام دادم که نتیجه آن خوب بود و مشکلی دیده نشده و یک موضوع دیگر که ذهنم را خیلی درگیر کرده این است که مگر در 25 هفتگی نمی شد جنین را در دستگاه نگه دارند تا از بین نرود؟ و آیا من امکان باردارشدنم کم نشده؟ در حال حاضر از قرص دزوسپتیو استفاده می کنم چون گفتند که اگر تا 4-6 ماه باردار شوم باز هم سقط می شود به دلیل اینکه رحم آمادگی ندارد.

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر رویا امدادی، متخصص زنان و زایمان:
در حاملگی های چند قلویی اصولا شانس سقط زایمان زودرس ناهنجاری های جنینی و جفت و مایع دور جنینی نسبت به حاملگی های 1 قلویی بیشتر است.برای بارداری بعدی اگر داروهای تحریک کننده بارداری با دوز کنترل شده داده شود شانس چندقلویی و عوارض ناشی از آن کاهش میابد.در ایران معمولا از حدود 28 هفتگی به بالا شانس نگهداری جنین با دستگاه وجود دارد ولی عوارض آتی جنینی نسبت به جنین نرمال افزایش میابد
dremdadi.com