شنبه، 16 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آيا روشي مفيد براي مبارزه با شرك هست يا خير؟


پاسخ :
شرك در مقابل توحيد است و توحيد آرمان اصلي انبياء«رحمه الله» بوده است روش آن بزرگواران بهترين روش است. امّا قابل توجّه است كه مقابله با شرك گاهي مقابله با اين اعتقاد بوده است كه غير از خداوند كسان ديگري در تدبير و يا آفرينش جهان دخيل هستند. مثل عقايدي كه براي ماه و خورشيد و بتها، تأثير در تدبير عالم قائلند و گاه مبارزه با مظاهر شرك و خود خدا خوانده‏هايي مثل فرعون و نمرود، كار پيامبران«رحمه الله» را تشكيل داده است.
و يك مبارزه مربوط به خود شخص مؤمن است كه در انگيزه‏هاي دروني خود نظارت داشته باشد و كارش محرّكي جز خدا نداشته باشد. زيرا كارهاي خوب ما هم مي‏تواند به انگيزه دنيا، هواي نفس، وسوسه شيطان، و تعريف و مقبوليّت آدم باشد.
بنابراين تلاش براي نابودي شرك، اگر مورد آن(به ويژه موارد يك و دو) وجود داشته در اوّلين ترم آموزش و روشنگري توحيد اسلامي است. چنانكه حضرت ابراهيم«عليه السلام»، به شهادت قرآن حتي‏ از هدايت نمرود دريغ نفرمود.
و در مرحله دوّم يك جهاد عملي و كار اخلاقي تربيتي، نياز دارد تا مرحله اخلاص حاصل شود. اين مرحله نظارت بر محرك‏ها تمرين، تدريج و معرفت و ايماني را مي‏طلبد تا ديگر بتها را از دل خارج كند. اخلاص، حاصل ادراك عظمت حق و عشق به اوست. امام علي«عليه السلام» در نهج‏البلاغه، خطبه متقين بهترين توضيح را فرموده‏اند: «عَظُم الخالقُ في أَنفسهم فَصَغُر مادوَنه في‏ أَعيُنِهم؛ بزرگي و جلال خداوند در دل‏هاي متقين، ديگران را در چشمان آنها حقير نموده است».
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.