يکشنبه، 17 ارديبهشت 1391

پرسش :

كسي كه اعتماد به نفس ندارد، تا حدّي كه حتّي شرايط ازدواج فراهم است ولي دچار ضعف روحي است و اقدام نمي‏كند، چه بايد كرد؟

پاسخ :
اعتماد به نفس، تا حدّي در ما موجود است ولي تقويّت آن به عهده خود ما و با تمرين به دست مي‏آيد. آيا اگر بخواهيد به درس مقداري به درس يا سر كار حاضر شويد، حركت نمي‏كنيد؟ همين كه شما اين كار را انجام دهيد دليل مقداري اعتماد است. بعضي از كارهاي نو در زندگي را قبول كنيد و انجام دهيد. چه خوب است بدانيد در مرحله‏اي از رشد اخلاقي و تربيتي، لازم است انسان فقط به خداوند اعتماد كند و از علائم كمال ايمان همين است كه به آنچه در دست خداست اطمينان بيشتري داشته باشد، تا آنچه در دست خود اوست. و اصولاً توكل در دين همين است. يعني از وسائل استفاده كند امّا به آنها تكيه و اعتماد نكند زيرا مؤمن به اين شناخت رسيده كه نيرو و قوّه‏اي به ثمر نمي‏رسد مگر به لطف و عنايت حق.
امّا در مورد ازدواج: يكي از بهترين ميدان‏هاي كسب اعتماد به نفس همين ازدواج است و درمان دردهاي روحي شماست چون در ازدواج سه خاصيّت عمده پنهان است:
1. سَكين.
2. تكميل.
3. تحصيل.
سَكين و آرامش است كه ايجاد اُنس الفت مي‏كند.
تكميل است چون همسر در قانون زندگي و خلقت باعث كمال و معنويّت است و تحصيل است، چون انسان از زندگي محصول بر مي‏دارد و پرونده زندگي‏اش با مرگ بسته نمي‏شود و نسل ارائه مي‏يابد.
و چه كسي از اين سه بي‏نياز است؟
eporsesh.com