دوشنبه، 18 ارديبهشت 1391

پرسش :

برتري بهشت لقاء در چيست؟

پاسخ :
در ميان آياتي كه آخرت را با اوصافي مانند: «والاخرة خَير و أَبقي» اعلي/17، «دار المْتقين»، «و رِزق رَبك خَير و أَبقي» طه/131و «ما عِند الله خَير و أَبقي» قصص/60 وصف مي‏كند، آيه شريفه «و الله خَير و أبقي» طه/73 درخشش و لطافت خاصي دارد و تأمل بيشتري مي‏طلبد. مراد از «والله خير و أبقي» اين نيست كه بهشت خدا بهتر و ماندني تر است بلكه مقصود آن است كه شهود جمال و جلال الهي و لقاي آن ذات بي مثيل، بهتر و ماندني تر است، چون بسياري از درجات بهشت در مرحله نهائي فنا، هستي خود را نشان نمي‏دهد.
آيه «والله خير و أبقي» نيز اين چنين است. يعني نه از باب حذف مضاف است و نه از باب تشبيه و نه متعلقي از متعلقات و قيدي از قيود كلام در تقدير است بلكه «لقاء الله خيرُ و أبقي». كسي كه به مقام فنا مي‏رسيد چيزي را جز مشاهده حق طلب نمي‏كند و «الله خير و أبقي» معاد اوست.
eporsesh.com