دوشنبه، 18 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا "جن" نيز مانند انسان به بهشت يا جهنم مي رود؟

پاسخ :
آيات و روايات دلالت دارند كه جنها نيز مانند انسانها مكلف و مختار هستند. (ذاريات، 56) از جمله آياتي كه بر اختيار و تكليف جنها دلالت دارد، آيهاي است كه مبعوث شدن پيامبراني را براي آنها عنوان كرده است. (انعام، 130) در جايي ديگر قرآن از قول خود جنها ميگويد: "و از ميان ما برخي فرمانبردار و برخي منحرفند، پس كسانيكه به فرمانند، آنان در جستجوي راه درستند، ولي منحرفان هيزم جهنم خواهند بود". (جن، 14 و 15)
آنها هم مانند انسانها، كافر و مسلمان هستند، يعني برخي مسلمانند و برخي كافر. در سوره جن و احقاف، داستان ايمان آوردن گروهي از جنيان به پيامبر اسلام و كتاب آسماني او بيان شده است كه: رسول خدا9 پس از آن كه از مكه به سوي طائف رفت تا مردم را به اسلام دعوت كند، اما كسي دعوت آن حضرت را پاسخ نگفت. در بازگشت به محلي رسيد كه آن را وادي جن ميگفتند، شب را در آن جا ماند و به تلاوت آيات الهي مشغول شد، در آن هنگام شب گروهي از جنها، صداي صوت قرآن پيامبر9 را شنيدند، گويا نور ايمان در دل آنها تابيد و مجذوب پيامبر شدند و پس از فراغت پيامبر از تلاوت قرآن، به سوي قوم خود باز گشتند و قوم خود را بهسوي ايمان به رسول اسلام دعوت نمودند و بيان داشتند: "اي قوم ما! ما كتابيرا شنيديم كه بعد از موسينازل شده است... اي قوم ما! دعوت كنندة الهي را اجابت كنيد و به او ايمان آوريد، تا گناهانتان را ببخشد و شما را از عذابي دردناك پناه دهد."(احقاف، 30 و 31 / ر.ك: نورالثقلين، عروسي الحويزي;، ج 5، ص 19، نشر اسماعيليان.)
eporsesh.com