جمعه، 22 ارديبهشت 1391

پرسش :

چه كساني براي هميشه در جهنم مي مانند؟

پاسخ :
گناهان متفاوت است بنابر روايات بعضي، از آن‏ها مانند شرك و كفر و نفاق موجب عذاب ابدي است و اين در صورتي است كه صاحب آن بدون توبه واقعي بميرد. بعضي ديگر از گناهان براي مدت مشخصي موجب عذاب مي‏باشد و بعد با شفاعت اولياء يا لطف و فضل خدايمتعال مورد بخشش واقع مي‏شود.
چندين دسته در جهنم جاويد مي‏مانند كه پاره‏اي آنها عبارتند از:
1. كسي كه مؤمني را عمدا به قتل رساند، (ر.ك: سوره نساء، آيه 93).
2. كسي كه با خدا و رسولش به مبارزه بر مي‏خيزد، (ر.ك: سوره توبه، آيه‏ي 63).
3. كسي كه خدا و رسولش را نافرماني كند و به حدود و احكام الهي تجاوز كند، (ر.ك: سوره نساء، آيه 14).
4. كافران و تكذيب كنندگان آيات الهي، (ر.ك: سوره بقره، آيه 39).
5. مرتكبين گناه كه آثار گناه سراسر وجودشان را گرفته باشد، (ر.ك: سوره بقره، آيه 81).
6. مرتدي كه كافر از دنيا برود، (ر.ك: سوره بقره، آيه 217).
در اين باره رجوع كنيد به كتاب «گناهان كبيره» اثر شهيد دستغيب.
با وجود اين كه براي اين گونه گناهان جاودانگي در جهنم مقرّر شده است ولي در توبه باز است و مرتكبين آن در ارتباط فردي خود با خداي رحمان، به وسيله‏ي توبه مي‏توانند كاملاً پاك شوند و از عذاب نجات پيدا كنند. فقط توبه‏ي كساني پذيرفته نيست كه از روي ناچاري يادر آستانه‏ي مرگ توبه كنند؛ مثل توبه‏ي فرعون هنگام غرق شدن. وقتي مرتكبين چنين گناهاني پاك مي‏شود كسي كه مسلمان است اگر توبه كند حتما پاك مي‏گردد.
امّا اگر كسي بدون توبه از دنيا رفت، كافر و معاند هم نبود مثل بعضي از مسلمانان، براي هميشه در جهنم نمي‏ماند. مسلماني كه عناد ندارد بلكه اعتراف به تقصير و گناه خود دارد رحمت خداوند رحيم حتما شامل او هم مي‏شود در هر صورت اگر توبه كند همان مقدار عذاب بهاندازه‏ي گناه را هم نمي‏چشد.
eporsesh.com