جمعه، 22 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيه‌هاي قبلي و بعدي آیه 62 سوره "يس‌" خطاب به انسان‌ها، در جهان آخرت است‌. در آيه 62 آمده است‌: "آيا هنوز هم عقل و فكرت كار نمي‌بنديد تااز... بپرهيزيد". لطفاً بفرماييد مگر در جهان آخرت هم‌، شيطان مردم را فريب مي‌دهد؟

پاسخ :
آيات 59 ـ65 سورة "يس‌" قسمتي از سرنوشت دوزخيان را بيان مي‌كند. در اين آيات ابتدا خداوند مي‌فرمايد: دوزخيان از صف بهشتيان جدا مي‌شوند; سپس آنان با جملاتي توبيخ مي‌گردند:
1. مگر در دنيا به شما نگفتيم و عهد نبستيم كه شيطان دشمن شما است‌، از او پيروي نكنيد.
2. مگر در دنيا به شما نگفتيم كه راه مرا (صراط مستقيم‌) را پيروي كنيد.
3. مگر شيطان افراد زيادي را در دنيا از شما و پيشينيان شما را گمراه نكرد، پس چرا انديشه نكرديد؟
بر اين اساس‌، آيه 62 سورة "يس‌" در صدد توبيخ دوزخيان‌، به خاطر تفكر و دقت نكردن آنان در دنيا است‌. لذا ترجمة آية ياد شده چنين است‌: "او افراد زيادي از شما را گمراه كرد، آيا انديشه نكرديد؟"(الميزان‌، علامه طباطبايي‌;، ج 17، ص 102، جامعة مدرسين‌.)
eporsesh.com