يکشنبه، 24 ارديبهشت 1391

پرسش :

شفاعت كنندگان به چند دسته تقسيم مي شوند و در چه شرايطي شفاعت امكان پذير است .

پاسخ :
لفظ از ماده به معناي جفت , در مقابل به معني طلاق , گرفته شده است . علت اين كه به وساطت شخت براي نجات گناهكار گفته مي شود, اين است كه مقام و موقعيت شفاعت كننده ونيروي تأثير او يا عوامل نجاتي كه در وجود شفاعت شونده هست ضميمه و هر دو به كمك هم , موجب خلاصي شخص گناهكار مي گردند. به عبارت ديگر, شفاعت همان كمك كردن اولياي خدا است با ذان خدا, به افرادي كه درعين گناهكار بودن پيوند ايماني خود را خداوند و پيوند معنوي خويش را با اولياء خداوند قطع نكرده اند.
برخي از شفيعان درگاه الهي بر اساس قرآن كريم و احاديث معتبر به قرار ذيل استلا
1 رسول گرامي اسلام 62 امير مؤمنان 73 فاطمه زهرا34 يازده فرزند معصوم علي و زهرا: 5پيامبران الهي : 6 فرشتگان 7 شهيدان 8 علماي دين 9 متعلّمان و حافظان عامل به قرآن 10 خويشاوندان 11 همسايگان 12 مؤمنان , شيعيان 13 قرآن مجيد 14 روزه .
ازآيات قرآن كريم مانند (1) و از روايات معصومين استفاده مي شود, تمام كساني كه به خدا ايمان داشته و با رسول اكرم 6و اهل بيت او دشمني نداشته باشند, مشمول شفاعت مي گردند. آنان كه ازشفاعت محروم هستند عبارتند از: 1 كافر 2 ستمگر 3 دشمنان خاندان رسالت 4 كساني كه فرزندان رسول اكرم را آزار كنند 5 كساني كه به شفاعت اعتقاد نداشته باشند شفاعت نمي شوند 6 خائن 7 كسي كه ولايت اميرالمؤمنين و فرزندان معصوم آن حضرت نداشته باشد شفاعت نمي شود.(2)
كارهايي كه موجب تسريع در شفاعت مي شود عبارت است از: 1 اخلاص در ايمان و توحيد 2 انجام وظايف ديني 3 اهل نماز و سجده بودن 4 آموختن قرآن و حفظ كردن و خواندن آن 5 دوستي اهلبيت : 6 دوستي بااهل ايمان و معاشرت با آنان 7 خدمت كردن به اهل ايمان 8 باگذشت بودن و پذيرش عذر ديگران .(3)
پی نوشتها:
1.انبياء (21) آيهء 28
2.آيت الله جعفر سبجاني , منشور جاويد, ج 8 ص 184ـ 191
3.همان , ص 197و 198
eporsesh.com