سه‌شنبه، 26 ارديبهشت 1391

پرسش :

چرا گروهي از فلاسفه منکر معاد جسماني شده اند چند عامل در انکار آنها موثر بوده؟

پاسخ :
از مجموع بررسيهاي كلمات آنها چنين به نظر مي رسد كه «هشت عامل» زير در اين امر مؤثر بوده است
1 ـ محال بودن اعاده معدوم.
2 ـ شبهه آكل و مأكول.
3 ـ مشكل عوض شدن موادّ جسماني در طول عمر.
4 ـ كمبود موادّ خاكي روي زمين.
5 ـ اگر معاد جسماني در كره زمين روي دهد كمبود محل نيز مشكل ديگري است.
6 ـ چگونه جسم فاني مي تواند حيات باقي داشته باشد؟
7 ـ جمع ميان معاد روحاني و جسماني، امكان ندارد.
8 ـ مي دانيم جسم انسان در طول عمر بارها عوض مي شود، آيا به هنگام معاد همه آنها بر مي گردد يا بعضي؟
eporsesh.com