چهارشنبه، 27 ارديبهشت 1391

پرسش :

در مورد قيامت يا بهشت و جهنم و اينكه بعد از قيامت چه خواهد شد آيا زندگي ديگري را بايد آغاز كنيم و... مي‏خواستم بيشتر بدانم؟

پاسخ :
انسانها بعد از مرگ، به عالم برزخ وارد مي‏شوند و آنگاه كه روز قيامت فرا رسد زندگي جديدي را آغاز مي‏كنند. شروع قيامت بعد از به هم خوردن نظام طبيعت است به اين معنا كه آسمان و خورشيد و زمين و... نظام قبلي‏شان از بين مي‏رود و زمينه برپايي عالمي ديگر (عالم آخرت) فراهم مي‏شود. در اينجا برخي از خصوصيات قيامت را بيان مي‏كنيم:
1 - تمامي انسان‏ها از قبرها بيرون آمده و آماده براي حسابرسي اعمالشان مي‏شوند.
2 - در روز قيامت تمامي پيوندها مانند پدر و فرزندي، دوستي و خويشاوندي قطع شده و هر كس فقط در فكر نجات خودش مي‏باشد.
3 - در قيامت از تمامي انسانها حتي از پيامبران نسبت به عملكردشان در دنيا سؤال مي‏شود همچنين از
نعمت‏هايي كه خداوند در دنيا به انسان داده است پرسش خواهد شد.
4 - در قيامت حساب بعضي مردم خيلي آسان و برخي ديگر بسيار سخت است و آن هم مربوط به اعمال خودشان است.
5 - بعد از پايان حسابرسي برخي به بهشت و برخي هم به جهنم مي‏روند. كساني به بهشت مي‏روند كه دستورات الهي را درست انجام داده باشند و آنها كه اهل گناه و معصيت بوده‏اند به جهنم خواهند رفت.
6 - دوزخ، هفت درب و بهشت هشت درب دارد. شايد دليل بيشتر بودن درب‏هاي بهشت آن باشد كه راه‏هاي نجات و نزديكي به خدا و جلب لطف و رحمت الهي از غضب و عدالتش بيشتر است.
7 - سيماي بهشتيان بسيار زيباست و آنان در بهترين وضعيّت زندگي مي‏كنند و هنگام ورود بهشتيان، ملائكه الهي از درب‏هاي هشتگانه بهشت به آنان سلام داده و مي‏گويند:
»سَلامٌ عَلَيْكُمْ بِما صَبَرْتُم فَنِعْمَ عُقْبَي الدّارِ«؛ (سوره رعد، آيه 22)
سلام بر شما به خاطر صبر و استقامتي كه در دنيا نموديد پس چه زيبا و عالي است خانه آخرت‏تان
بنابراين بهشت آن‏قدر زيباست كه قابل توصيف نيست. ضمناً براي مطالعه بيشتر در اين رابطه مي‏توانيد به كتابهاي زير مراجعه كنيد:
1 - معاد آقاي محسن قرائتي
2 - همه بايد بدانند تأليف: آية الله ابراهيم اميني
www.eporsesh.com