چهارشنبه، 27 ارديبهشت 1391

پرسش :

اينكه در قرآن مجيد آمده است: «در روز قيامت زنان باردار بار خويش فرو مى گذارند» به چه معناست؟ آيا روز قيامت مجالى براى بچّه دار شدن و بچّه شيردادن وجود دارد؟

پاسخ :
قيامت و رستاخيز در دو مرحله و بعد از دو نفخه واقع مى شود: در صُور يك بار دميده مى شود و تمام موجوداتِ زنده مى ميرند. بار دوّم در صوراسرافيل دميده مى شود و همه زنده خواهند شد، و فاصله اين دو را خدا مى داند. دميدن اوّل كه موجب مرگ تمام زندگان است، هنگامى است كه مردم آن زمان در حال زندگى روزمره خويش هستند. بنابراين طبيعى است كه زنان باردار و شيرده در كار باشند. آيه اوّل، سوره حج كه مى فرمايد: «اِنّ زلزلةَ الساعةِ شىءٌ عظيمٌ» و بعد موضوع زنان باردار و شيرده را بيان مى فرمايد، راجع به «نفع اوّل» است.
البته احتمال ديگرى نيز وجود دارد، و آن اينكه مقصود آيه تشبيه باشد و بيان اينكه سختى در روز قيامت به حدّى است كه اگر زنى باردار باشد و آن وضع را مشاهده كند، بار خويش را بر زمين خواهد نهاد.
www.eporsesh.com