چهارشنبه، 27 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا بهشت و جهنم آفريده شده است و هم اكنون وجوددارد؟

پاسخ :
قرآن مجيد مي فرمايد: بهشت براي پرهيزگاران آماده شده است .(1) بسياري از بزرگان تصريح كرده اند از اين آيه استفاده مي شود بهشت هم اكنون آماده و موجود است .(2)
آيه ديگري كه دلالت بر وجود كنوني بهشت و دوزخ مي كند, اين آيه است : ديد كه نزد آن جنة المأوي است >.(3)
مقصود از بهشت موعود است . اگر بهشت آفريده نشده بود,چنين نشانه دادن , خارج از فصاحت و بلاغت بود. بسياري از احاديث اسلامي نيز اين معنا را تأييد مي كند. امام رضا7در پاسخ به اين سؤال كه آيا هم اكنون بهشت و دوزخ مخلوق اند؟ فرمود: آري , آفريده شده اند و پيامبر به هنگام معراج وارد بهشت شد و دوزخ را نيز مشاهده كرد. راوي گويد عرض كردم كه گروهي مي گويند: آن ها مخلوق نيستند. امام فرمود: آن ها از ما نيستند و از آن هانيستيم . كسي كه آفرينش بهشت و دوزخ را انكار كند, پيامبر را تكذيب كرده و ما را نيزتكذيب نموده است .(4) روايات متعددي كه در منابع شيعه و اهل سنت دربارهء تولد
بانوي اسلام , فاطمه ءزهرا آمده , نيز گواه اين معني است كه : پيامبر اكرم در شب معراج وارد بهشت شد و از ميوهء درختان بهشتي تناول فرمود و از همان ميوه , نطفهء فاطمهء زهرا3منعقد شد; لذا پيامبر6او را مي بوسيد و مي گفت :از او بوي بهشت استشمام مي كنم .(5)
پی نوشت:
1.آل عمران (3 آيه 133
2.مكارم شيرازي , پيام قرآن , ج 6 ص 325
3.سوره نجم (53 آيه 13ـ 15
4.بحارالانوار, ج 8 ص 119
5.همان , پيام قرآن , ج 6 ص 333
www.eporsesh.com