پنجشنبه، 28 ارديبهشت 1391

پرسش :

چگونه در روز قيامت همه رازها فاش مي شود؟

پاسخ :
زيرا گفته شد كه اعضا و جوارح انسان در قيامت در اختيار ملكات و كردار او قرار دارد. از اين‏رو كار شهادت بر عهدة آنهاست و چيزي براي پنهان كاري باقي نخواهد ماند. آن صحنه، روز حضور و عَلَن است و جايي براي غيبت و كتمان و پنهان كاري نيست: «يوم تُبلي السّرائر» طارق/9؛ پرده‏ها كنار مي‏رود و نهفته‏هاي دل آشكار مي‏گردد؛ چنان‏كه آنچه در دل زمين است نيز بيرون مي‏آيد: «و أخرجتِ الأرضُ أثقالها» زلزال/2؛ [بايگاني شده‏ها پديدار مي‏شود و رازي پوشيده نمي‏ماند؛ ايمان، كفر، نفاق، ريا، اخلاص، نيّت پاك، تباهي‏ها و ... همه آشكار مي‏شود.
افزون بر شهادت اعضا و جوارح، علائم و نشانه‏هاي بدن گوياي كردار انسان‏هاي تبه‏كار است: «يُعرَف المجرمون بسيماهم» الرّحمن/41؛
باري چون پرده‏ها بالا رفت و سراير آشكار گشت به فرمودة قرآن: «يُعرف المجرمون بسيماهم فيُؤخَذ بالنّواصي و الأقدام ... هذه جهنّم التّي يُكذّب بها المُجرِمون» الرّحمن/41 و 43؛ بدكاران به سيما و علامتشان شناخته مي‏شوند. پس موي پيشاني آنان را بگيرند با پاهايشان، يعني سر و قدم را جمع كنند و در دوزخ افكنند، ... اين همان دوزخي است كه آن را تكذيب مي‏كردند.
www.eporsesh.com