جمعه، 29 ارديبهشت 1391

پرسش :

چرا در قدیم کسانی که به زیارت کربلا می‏رفتند دستشان را قطع می‏کردند؟

پاسخ :
متوکل عباسی که با آل ابی‏طالب دشمنی خاصی داشت دستور داد قبر امام حسین(علیه السلام) وحرم و ساختمان‏ های آن را خراب کردند و آن را آب بستند و شخم زدند و هر کس که به زیارت قبر حسین(علیه السلام) می ‏آمد مورد شکنجه و آزار قرار می‏ دادند و یا او را می ‏کشتند.
ابوالفرج اصفهانی در کتاب "مقاتل الطالبیین" می‏ نویسد: سبب متوکل این بود که بعضی از زنان خواننده که برای خوانندگی نزد متوکل می ‏آمدند، در حالی که شراب می‏ نوشید، روزی به دنبال آن زن مغنیه فرستاد. گفتند: او در شهر نیست گفت به کجا رفته‏، گفتند به حج رفته این در حالی بود که هنوز ایام حج فرا نرسیده بود. بلکه ماه شعبان بود، متوکل گفت حالا که ایام حج نیست. گفتند: به زیارت قبر حسین(علیه السلام) رفته (شیعیان زیارت قبر امام حسین علیه السلام را به به منزله حج با ارزش می‏ دانستند) متوکل عصبانی شد شخصی به نام دیزج که یهودی تازه مسلمان بود برای خراب کردن قبر امام حسین(علیه السلام) فرستاد آن‏ها آمدند و آن جا را خراب کردند و هر کس که به زیارت قبر امام حسین(علیه السلام) می‏ آمد او را دستگیر کرده و شکنجه و یا به قتل می‏ رسانند.(1)
پی نوشت‏ها:
1 - مقاتل الطالبین، ص 395.
www.eporsesh.com