جمعه، 5 خرداد 1391

پرسش :

آيا اگر خانمي بعد از ازدواج دوست نداشته باشد حقوقي را كه مي گيرد براي مخارج زندگي مشترك وخانه خرج كند يعني دوست داشته باشد براي امور شخصي يا سرمايه گذاري يا كارهاي خير خرج كند و به عبارتي تمايل داشته باشد همه خرج خانه با شوهر باشد اين اشكالي دارد و خودخواهي است؟ با توجه به اينكه الان خيلي از مردها(اگر نگوييم همه شان)توقع دارند كه خانمشان درامد ماهيانه اش را براي بهتر و راحتتر شدن شرايط زندگي خرج كند چطور ميتوانم اين مسئله را كه نمي خواهم پولم را براي خانه خرج كنم به خواستگارانم بگويم؟ آيا گفتن اين مسئله باعث نمي شود كه انها فكر كنند كه خودخواهم يا عنوان كردن همين مسئله باعث بشود در مورد من فكر بد بكنند و همين باعث منصرف شدن انها شود؟ من واقعا دوست دارم خودم شخصا براي درامدم تصميم بگيرم وقتي اسلام تامين هزينه زندگي را به عهده مرد گذاشته واقعا علاقه اي ندارم كه پولم رابه او بدهم هر چند كه براي بالا بردن سطح مادي زندگي خودم باشد احساس ميكنم با گذاشتن پولم در اختيار شوهر اين طوري اون به نوعي از من سوء استفاده مادي مي كند.

پاسخ :
زن وظیفه تامین مخارج زندگی را ندارد،حتی اگر در آمد کافی هم داشته باشد این وظیفه مرد میباشد که مخارج زندگی و نفقه زن را بپردازد و وسایل رفاهی زندگی را در حد شان زن برای او فراهم نماید.البته باید بدانید که در بیشتر مواقع فردی که هم شان شما و خانواده تان است برای خواستگاری از شما می آید،پس مطمئنا این فرد توانایی فراهم کردن مخارج یک زندگی در شان شما را دارد .وقتی دو نفر
زندگی مشترک را شروع می کند باید شریک و همدل بوده و در مشکلات همدیگر را یاری کنند، و هیچ مردی قصد سوء استفاده مالی از همسر خود را ندارد و همه به این امر واقفند که مخارج زندگی بر عهده مرد خانواده است.ولی اگر انسان بتواند ،چه اشکالی دارد که در مشکلات مالی زندگی به کمک همسر و شریک زندگی خویش رفته و او را یاری کند؟ ولی اگر این امر برای شما خیلی مهم است می توانید این مطلب را از همان ابتدا با ملایمت و صداقت با خواستگاران خود مطرح کنید تا بعدا موجب تنش و اختلاف نشود،و هرکسیکه با این موضوع مشکلی نداشت، با آگاهی کامل جلو بیاید و زندگی تان را با او شروع کنید و هر کس که از شنیدن این موضوع منصرف شد مطمئنا بعدا هم در مورد مسائل دیگر باز با هم اختلاف نظرات زیادی دارید که بهتر است از اول این ازدواج سر نگیرد ،تا اینکه با مشکلات زیادی در زندگی روبرو نشوید.
porseman.org