شنبه، 6 خرداد 1391

پرسش :

چنانچه شوهر همسر خود را اذيت كند و نفقه‏اش را ندهد و از دادن طلاق نيز امتناع ورزد، آيا دادگاه مى‏تواند طلاق دهد؟

پاسخ :
امام خمينى: اختيار طلاق با شوهر است ولى زن مى‏تواند با مراجعه به دادگاه او را وادار كند كه نفقه‏اش را بدهد.امام خمينى، استفتاءات، ج 3،احكام طلاق، س 12 و 23. همه (به جز امام خمينى): اگر احراز شود كه شوهر نفقه زن را نمى‏دهد، حاكم شرع يا نماينده‏اش او را بين پرداخت نفقه يا طلاق مخير مى‏كند. چنانچه از هر دو امتناع ورزد (و امكان پرداخت نفقه از مال او نباشد) مى‏تواند به تقاضاى زن وى را طلاق دهد.آيت الله تبريزى، استفتاءات، س 1672؛ آيت الله خامنه‏اى، استفتاء، س 933؛ آيت الله وحيد، منهاج الصالحين، ج 3، م 1406؛ آيت الله سيستانى، منهاج الصالحين، ج 3، م 356؛ آيت الله فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1594 ؛ آيت الله مكارم، استفتاءات، ج 1، س 937 و 939؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1344 ؛ دفتر:آيت الله بهجت و آيت الله نورى.
porseman.org