سه‌شنبه، 9 خرداد 1391

پرسش :

بعد از اين كه بچه مان سالم به دنيا آمد، او را بايد به كجا برد؟ آيا به اماكن مقدس بايد برد؟ چكار بايد كرد و چكار نبايد بكنيم؟ هم من و هم همسرم. لطف كنيد توضيح دهيد؟

پاسخ :
پدر و مادر پس از تولد كودك, نسبت به او وظايفي دارند که در زير به بعضي از آنها اشاره مي شود:
1. گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ او.
2. انتخاب نام مناسب براي او.
3. عقيقه (قرباني) كردن براي او.
4. ختنه كردن كودك در صورت پسر بودن.
5. رسيدگي به فرزندان , والدين بايد نسبت به فرزندان خود توجه كامل داشته باشند و تلاش بسيار درباره ي آنان بنمايند.
6. برابري بين فرزندان , سزاوار است كه والدين همه ي فرزندان خود را در دامان محبت خويش بپرورانند و بين آنها از نظر محبت و عطوفت و رعايت حالاتشان تساوي برقرار كنند از پيامبر اكرم (ص ) روايت شده كه فرمودند: «اعدلوا بين اولادكم في السر...» در پنهاني ميان فرزندان خود برابري را رعايت كنيد.
7. گسترش دوستي , والدين بايد محيط خانه را از دوستي و محبت آكنده كنند و بين افراد خانواده مهرورزي را گسترش دهند.
8. پرهيز از سخن زشت و ناروا, والدين در قبال تربيت اخلاقي و ديني و تربيتي فرزندان مسئول هستند به همين خاطر, بايد از گفتار ناپسند, سخن زشت و دشنام و هر آنچه كه با عفت و پاكدامني و حيا, مغايرت دارد پرهيز نمايند.
9. مراقبت از رفتار فرزندان و نيز مراقبت از رفت و آمد آنها, چرا كه اغلب جرمهاي اخلاقي كه از فرزندان سر مي زند، از عدم مراقبت والدين مي باشد.
10. تأديب فرزندان، بر والدين واجب است كه اگر فرزندشان كار نادرستي انجام داد، او را ادب كنند تا روح سركشي و شرارت از وجود او ريشه كن شود.
11. دور كردن كودك از مسائل جنسي , اسلام به شدت توصيه نموده كه مرد با همسر خود در برابر ديدگاه فرزندانش خلوت نكند, زيرا اين عمل موجب بيدار شدن حس شهوت و غريزه ي جنسي فرزندان شده و آنانرا به سوي فسق و فجور مي كشاند.
12. مراقبت بر تغذيه فرزندان , هم از نظر حلال و حرام بودن و هم از سالم و كامل بودن .
13. آشنا ساختن فرزندان با آموزه هاي ديني و روشهاي صحيح اخلاقي. بردن كودك به اماكن مقدس يكي از راههاي موثر در تربيت ديني كودك است.
در مورد تربيت فرزند به منابع زير مراجعه نماييد:
1- تربيت کودک، ابراهيم اميني
2- والدين و مربيان مسؤول، رضا فرهاديان، انتشارات دفتر تبليغات حوزه علميه قم
3- مجموعه كتاب هاي خانواده، انتشارات انجمن اولياء و مربيان
4- پرورش مذهبي كودكان، دكتر علي قائمي
5-جايگاه پرورش حسِ ديني در تربيت كودكان نويسنده : محمد قمي فر
www.porseman.org