چهارشنبه، 10 خرداد 1391

پرسش :

چرا در قرآن كريم گاهى مال و فرزندان را زينت زندگى معرفى كرده و گاهى ‏نيز آنها را فتنه ناميده است‏؟

پاسخ :
اين دو با يكديگر منافاتى ندارد؛ مال و فرزندان زينت زندگى دنيايى هستند؛ يعنى، بدون آنها زندگى دنيا جلوه‏اى ندارد و وجود آنها است كه چرخه زندگى را به گردش در مى‏آورد و آن را گرم نگه مى‏دارد. ولى همين زن و فرزند و تعلقات ديگر نيز، زمينه ابتلا و آزمايش و بروز شخصيت افراد هستند؛ كه آيا اولاً حقوق آنها رعايت مى‏شود يا نه و ثانياً آيا به خاطر آنها مرتكب گناه مى‏شوند يا نه و...؟ بنابراين اموال و فرزندان از يك سو زينت دنيا و نعمت پروردگار هستند و از سوى ديگر، ابزارى براى ابتلا و امتحان. فراموش نكردن هدف اصلى از زندگى - كه همان تقرّب به خداوند در پرتو عبوديت او است - محور اصلى براى مصون ماندن از خطر فتنه مال و فرزند است.
porseman.org