پنجشنبه، 11 خرداد 1391

پرسش :

آيا زن مي‏تواند در ضمن عقد ازدواج، شرط كند كه شوهر او همسر دوم اختيار نكند؟

پاسخ :
آيات عظام امام، بهجت، خامنه‏اي، فاضل، مكارم و نوري: خير، اين شرط صحيح و نافذ نيست؛ ولي اگر شرط كند كه زن وكيل شوهر باشد چنانچه شوهر ازدواج مجدد كند، خود را طلاق دهد، صحيح است. امام، استفتاءات، ج 3، احكام ازدواج، س 55؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 907؛ خامنه‏اي، استفتاء، س 7 ؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 1533؛ نوري، استفتاءات، ج 2، س 637 و توضيح‏المسائل، م 2534 ؛ دفتر: بهجت. آيات عظام تبريزي، سيستاني و صافي: آري، اين شرط صحيح و نافذ است و اگر شوهر بعد از ازدواج به اين شرط عمل نكرد و ازدواج مجدد نمود، گناه كرده است. سيستاني، منهاج‏الصالحين، ج 2، م 333؛ تبريزي، منهاج‏الصالحين، ج 2، م 1395؛ صافي، جامع‏الاحكام، ج 2، 1255. آيةاللَّه وحيد: بنابر احتياط واجب، اين شرط صحيح و نافذ نيست؛ ولي اگر شرط كند كه زن وكيل شوهر باشد چنانچه شوهر ازدواج مجدد كند، خود را طلاق دهد، صحيح است. وحيد، منهاج‏الصالحين، ج 3، م 1359.
porseman.org