شنبه، 13 خرداد 1391

پرسش :

مي خواستم بدونم چرا در حديث شريف كسا نامي از حضرت زينب (سلام الله عليها) برده نشده با اينكه مي دونيم حضرت در اون زمان زندگي مي كردند و ديگه اينكه زماني كه اهل بيت (علیهم السلام) زير كسا بودند، حضرت زينب (سلام الله عليها) كجا بودند؟

پاسخ :
فضایلی که در حدیث کسا ودیگر آیات وروایات همچون زیارت جامعه که مخاطب اهل بیت نبوت هستند آمده است مخصوص به چهارده نفس مقدس است که معصومند وشامل همه فرزندان امیرمومنان و دیگر اولاد ائمه نمی شود ضمن انکه حضرت زینب نسبت به امام حسن وامام حسین فرزند کوچکتر بوده اند ولادت ایشان نیز در حدود پنج سال آخر عمر پیامبر بوده است به همین جهت در روایات و منابع تاریخی درارتباط ایشان وپیامبر کمتر مطلبی آمده است در مورد اینکه در زمان حدیث کسا آیا حضرت زینب بوده اند یا نه چیزی نمیدانیم . ضمن آنکه همان گونه که گفته شد فضایل اصحاب کسا خاص به معصومین است وبالفرض ایشان هم اگر در زمان وقوع آن بوده اند هر چند دارای مقامات عالیه ودرجات بالای ایمان هستند ولی نمیتوانند جزو اصحاب کسا باشند و پیامبر به خصوص تاکید داشته اند که واژه اهل بیت در مورد معصومین یعنی خصوص امامان وحضرت زهرا بکار رود که در زمان آن حضرت چهار تن از انان به اضافه پیامبر وجود داشته اند .
porseman.org