جمعه، 19 خرداد 1391

پرسش :

آیا امام زمان (عج) در روز جمعه‌ای که 23 ماه مبارک رمضان خواهد بود ظهور می‌كند؟

پاسخ :
شرح پرسش:
مدتي است كه اين سؤال برايم پيش آمده كه آقا امام زمان (علیه السلام) روز جمعه اي ظهور مي كند آيا آن روز جمعه حتما روز 23 ماه مبارک رمضان است يا جزء علامت هاي ظهور است؟ لطفا من راه رهنمايي كنيد و كتابي در اين باره معرفي فرمايد.

پاسخ:
روز جمعه از چند جهت اختصاص به امام زمان(عج) دارد:
يكي آنكه ولادت حضرت در آن روز بوده و ديگر آنكه بر اساس بعضي از روايات، ظهور ايشان در روز جمعه خواهد بود ولي ظهور در روز جمعه قطعي نيست زيرا احاديث گوناگوني درباره روز قيام حضرت مهدي(عج) وارد شده است. در برخي «نوروز» به عنوان روز آغاز قيام ياد شده است. برخي احاديث روز عاشورا را روز قيام ذكر كرده است و تعدادي از روايات روز شنبه و در تعدادي ديگر، جمعه روز قيام تعيين شده است. در هم زماني نوروز با عاشورا اشكالي به نظر نمي رسد و يكي شدن اين دو روز ممكن است و هم زماني اين دو روز با جمعه يا شنبه نيز ممكن است. اما اينكه روز جمعه حتما روز 23 ماه مبارك رمضان است، امري قطعي نيست و بر فرض صحت روايت آن، نشانگر مراحل مختلف ظهور است. امام صادق(ع) مي فرمايد: « در شب بيست و سوم، به نام حضرت مهدي(عج) ندا داده مي شود و در روز عاشورا، روز شهادت حسين بن علي(ع) قيام مي كند».(الغيبه طوسي، ص274)
براي مطالعه در اين زمينه ر.ك:
1. چشم اندازي به حكومت مهدي(عج)، نجم الدين طبسي
2. نشريه موعود(عج)، شماره17، ص10
3. مهدويت(پرسش ها و پاسخ ها)، ص160 و 161
porseman.org