دوشنبه، 22 خرداد 1391

پرسش :

استنشاق كردن چه فايده اي دارد؟

پاسخ :
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
إذَا استَيقَظَ أحَدُكُم مِن مَنامِهِ فَتَوَضَّأَ فَليَستَنثِر ثَلاثَ مَرّاتٍ ؛ فَإِنَّ الشَّيطانَ يَبيتُ عَلى خَياشيمِهِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
هر گاه كسى از شما از خواب برخيزد ، وضو بسازد و سه بار آب در بينى بچرخاند و بيرون بريزد ؛ چرا كه شيطان در بُنِ بينى جاى مى‏گيرد .
صحيح مسلم ، جلد 1 ، صفحه 213 ، حديث 23 ، صحيح البخاري ، جلد 3 ، صفحه 1199 ، حديث 3121 وفيه «فتوضّأ» بعد «منامه» ، سنن النسائي ، جلد 1 ، صفحه 67 ، السنن الكبرى ، جلد 1 ، صفحه 82 ، حديث 226 كلّها عن أبي هريرة ، كنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 303 ، حديث 26111 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 330 متن عربى اين واژه ، «خياشيم» است و «خيشوم» را در عربى به معناى بُن بينى دانسته‏اند. برخى هم كلّ بينى را خشيوم خوانده‏اند (المصباح المنير ، صفحه 170).
**********
الإمام عليّ عليه‏السلام :
المَضمَضَةُ وَالاِستِنشاقُ سُنَّةٌ ، وطَهورٌ لِلفَمِ وَالأَنفِ ، وَالسُّعوطُ مَصَحَّةٌ لِلرَّأسِ ، وتَنقِيَةٌ لِلبَدَنِ ، وسائِرِ أوجاعِ الرَّأسِ .
امام على عليه‏السلام :
شستشوى دهان و بينى ، سنّت و مايه پاكى دهان و بينى است و انفيه كردن ، مايه سلامت سر و پاكسازى بدن و همه انواعِ سردرد است .
الخصال ، صفحه 611 ، حديث 10 عن أبي بصير ومحمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه عليهم‏السلام ، تحف العقول ، صفحه 101 وفيه «شفاء» بدل «تنقية» ، بحار الأنوار ، جلد 10 ، صفحه 90 ، حديث 1 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 330
www.hadithcity.com