چهارشنبه، 24 خرداد 1391

پرسش :

روغن مالي بدن چه خواصي دارد؟

پاسخ :
الامام على عليه‏السلام :
الدُّهنُ يُلَيِّنُ البَشَرَةَ ، ويَزيدُ فِي الدِّماغِ ، ويُسَهِّلُ مَجارِيَ الماءِ ، ويُذهِبُ القَشَفَ ، ويُسفِرُ اللَّونَ .
امام على عليه‏السلام :
روغن ، پوست را نرم مى‏كند ، بر توان مغز مى‏افزايد ، مجارى آب را در بدن مى‏گشايد ، كثافت پوست را از ميان مى‏برد و رنگ را روشن مى‏كند.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 519 ، حديث 1 وح 4 وفيه «يحسن» بدل «يسفر» وكلاهما عن أبي بصير عن الإمام الصادق عليه‏السلام ،الخصال ،ص 611 ، حديث 10 عن أبي بصير ومحمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه عنه عليهم‏السلام ، تحف العقول ، صفحه 100 نحوه ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 111 ، حديث 248 عن الإمام الصادق عليه‏السلام ، بحار الأنوار ، جلد 10 ، صفحه 90 ، حديث 1 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 242
**********
الإمام الحسين عليه‏السلام :
قالَ لي رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : يا بُنَيَّ ، نَم عَلى قَفاكَ يَخمَص بَطنُكَ ، وَاشرَبِ الماءَ مَصّا يَمرَأكَ أكلُكَ ، وَاكتَحِل وَترا يُضِئ لَكَ بَصَرُكَ ، وَادَّهِن غِبّا تَتَشَبَّه بِسُنَّةِ نَبِيِّكَ .
امام حسين عليه‏السلام :
پيامبر خدا به من فرمود: «فرزندم! به پشت بخواب تا شكمت كوچك شود ، آب را به مكيدن بنوش تا خوردنت بر تو گوارا آيد ، به شمارِ دفعات فرد ، سرمه بكش تا چشمانت روشن شود و يك روز در ميان ، روغن بزن تا به سنّت پيامبر خويش ، عمل كرده باشى».
دعائم الإسلام ، جلد 2 ، صفحه 164 ، حديث 591 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 300
www.hadithcity.com