پنجشنبه، 25 خرداد 1391

پرسش :

چرا بايد ناخن ها را كوتاه كرد؟

پاسخ :
پيامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله فرمودند:
خَلِّلوا لِحاكُم ، وقُصّوا أظافيرَكُم ؛ فَإِنَّ الشَّيطانَ يَجري ما بَينَ اللَّحمِ وَالظُّفرِ .
ميان ريش خود را تميز كنيد و ناخن‏هايتان را بگيريد ؛ زيرا شيطان ، ميان گوشت و ناخن ، روان مى‏شود .
الجامع لأخلاق الراوي وآداب السامع ، جلد 1 ، صفحه 589 ، حديث 768 ، كنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 301 ، حديث 26101 نقلاً عن ابن عساكر وكلاهما عن جابر بن عبد اللّه‏ دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 550
**********
امام باقر عليه‏السلام فرمودند:
إنَّما قُصَّ الأَظفارُ ؛ لِأَنَّها مَقيلُ الشَّيطانِ ، ومِنهُ يَكونُ النِّسيانُ .
ناخن‏ها را از آن رو بايد كوتاه كرد كه جايگاه شيطان است و فراموشى ، از آن سرچشمه مى‏گيرد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 490 ، حديث 6 عن أبي حمزة ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 154 ، حديث 410 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 123 ، حديث 12 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 552
**********
پيامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله فرمودند:
اِدفِنوا دِماءَكُم وأشعارَكُم وأظفارَكُم ، لا تَلعَبُ بِهَا السَّحَرَةُ .
خونتان ، موهايتان و ناخن‏هايتان را به خاك بسپاريد تا ساحران ، آنها را بازيچه نگيرند .
كذا في المصدر والصحيح : كي لا تلعب .الفردوس ، جلد 1 ، صفحه 102 ، حديث 336 عن جابر ، كنز العمّال ، جلد 6 ، صفحه 656 ، حديث 17245 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 556
www.hadithcity.com