جمعه، 26 خرداد 1391

پرسش :

شخص آزمند از چه خصلت هایی محروم شده و به چه خصلت هایی مبتلا می گردد؟

پاسخ :
امام صادق - عليه السلام - فرمودند:
حَرُمَ الحَرِيصُ خَصلَتَينِ وَ لَزَمَتهُ خَصلَتَانِ: حَرُمَ القِنَاعَةَ فَافتَقَدَ الرَّاحَةَ، وَ حَرُمَ الرِضَا فَافتَقَدَ اليَقِينَ.
آزمند از دو خصلت محروم شده و در نتيجه دو خصلت را با خود دارد: از قناعت محروم است و در نتيجه آسايش را از دست داده است، از رضايت و خرسندي محروم است و در نتيجه يقين را از كف داده است.
«خصال، ص 69، ح 104»