شنبه، 27 خرداد 1391

پرسش :

پسر من نماز را خيلي تند مي خواند لطفا راهنمايي كنيد كه چه كنم كه او از نماز دلسرد نشود؟

پاسخ :
ابتدا بايد از شما مادر گرامي تشكر كرد كه به اين اندازه براي نماز خواندن فرزندتان اهميت قائل هستيد ، ودر ثاني در جواب شما بايد گفت : بهترين چيزي كه به نظر ميرسد شايد اين باشد كه ابتدا فرزند خود را به خاطر اينكه نماز مي خواند با يد تشويق كنيد و در ابتدا هيچ صحبتي در مورد اينكه چرا به اين صورت نماز ميخواند ويا چرا سريع نماز مي خواند نكنيد ، به علت اينكه شايد باعث سردي فرزندتان از نماز خواندن و يا كلا" زدگي او از اين فريضه ي الهي شود ، پس بايد با هر روشي كه مي دانيد او خوشحال مي شود او را مورد تشويق قرار دهيد .
در مرحله ي دوم بايد به او بفهمانيد كه خداوند مهربان بسيار او را دوست دارد كه به او توفيق نماز خواندن داده است ، زيرا شايد هر كسي توفيق نماز خواندن نداشته باشد ، پس از اين كار نعمتهاي خداوند را كه به او ارزاني داشته است را برايش بگويد ، همين كه او مسلمان به دنيا آمده است ، در يك خانواده ي شيعه بزرگ شده است و هزاران نعمت ديگر كه زبان از بيان آنها قاصر است .
در مرحله بعدي نه با گفتار بلكه با رفتار و حالات خود آرامش بعد از نماز را براي او بازگو كنيد ، براي او از فلسفه ي نماز بگوييد كه چرا انسانها نماز مي خوانند ، وقتي فرزند شما متوجه ي اين مسائل شد و فهميد كه بعد از نماز چه آرامشي به او دست مي دهد ، كه البته اينها همه به شرط آرام خواندن وشمرده خواندن نماز و حضور قلب داشتن در نماز است ، فرزندتان با اختيار خودش نماز خود را طولاني تر كرده و ديگر با عجله وبه سرعت نماز نمي خواند و اين نگراني شما رفع خواهد شد
www.morsalat.com