شنبه، 27 خرداد 1391

پرسش :

چرا برخي از كودكان به آموزش‌هاي ديني بي توجهي مي‌كنند؟

پاسخ :
ج: مهم ترين عامل براي بي توجهي كودكان به آموزش‌هاي ديني عدم زمينه‌سازي والدين است همان گونه كه نقاشي بدون رنگ زمينه و كشاورزي بدون شخم زمين مطلوب نيست، آموزش ديني نيز بدون زمينه بازده ندارد. براي فراهم ساختن زمينة‌ آموزش توجه به نكاتي لازم است.
1- ارتباط كلامي مناسب: با توجه به اين كه يكي از راه‌هاي آموزش ارزش‌هاي ديني استفاده از سخن است حتماً‌ بايد از سخني نرم و بياني شيوا استفاده شود صداي بلند به ويژه اگر با خشونت همراه شود سبب بي توجهي كودك به آموزش ديني خواهد شد.
2- وضعيت ظاهري مناسب: ظاهر آراسته لباس مناسب موي شانه زده دندان‌هاي تميز بوي خوش و ... زمينه ساز آموزش ديني است.
3- خوش خلقي: خوشرويي و نگاه محبت آميز فضاي ارتباط را فراهم مي‌‌سازد و بد اخلاقي و ترشرويي زمينة آموزش دين را از بين مي‌برد. امام علي (ع) مي‌فرمود:
البشاشهُ حباله المودة
خوشرويي ريسمان محبت است.
4- حوصله: براي آموزش ارزش‌هاي ديني بردباري ضرورت دارد با توجه به ضعف تمركز كودكان گاهي لازم است آموزه‌هاي بارها تكرار شود كه صبر و حوصله والدين را مي‌طلبد دختر حضرت امام خميني (قدس سره) مي‌گويد:
كودكي 5 ساله بودم و حضرت اما در نماز اقتدا كردم. پس از اتمام نماز مادرم گفت: دخترم!‌ به شكل صحيحي اقتدا نكردي از امام پرسيدم آن بزرگوار 15 دقيقه برايم توضيح داد.
www.morsalat.com