شنبه، 27 خرداد 1391

پرسش :

آيا استخاره كردن در امر ازدواج صحيح است و جايگاه استخاره در ازدواج كجاست؟

پاسخ :
استخاره در لغت به معناي طلب خيرنمودن از خداوند است؛ بدين معنا كه كسي كه استخاره مي كند تنها خير دنيا را در نظر نمي گيرد بلكه خير دنيا و آخرت را توائمان در نظر مي گيرد, استخاره در موردي است كه انسان دچار ترديد شده باشد. خداوند انسان را عاقل آفريد كه با كمك عقل بتواند از گمراهي و ظلمت نجات پيدا كند. عقل در تمام ابعاد زندگي چون چراغ هدايتي است كه نورافشاني كرده و جهالت را از بين مي برد.
بنابراين مي بايست در هنگام تصميم بر هر كاري ابتدا عقل خود را حاكم كرده و از آن نظر بخواهد. قبل از استخاره بايد همه مقدمات و شرائط لازم را بر هر كاري فراهم ساخت از قبيل مطالعه و فكر، مشورت با اهل فن و افراد مجرب، اگر اقدامات فكري و فيزيكي ديگري از قبيل بررسي و تحقيق لازم باشد بايد به انجام رسانيد حال اگر بعد از مشورت نيز عقل راه به جايي نبرد و هنوز زاويه هايي وجود دارد كه ناشناخته مانده است، در اين صورت براي اطمينان خاطر و نجات از سردرگمي، به شخص عالمي مراجعه كرده و از او مي خواهند كه به قرآن تفأل زند تا با راهنمايي اين كتاب آسماني، از حيرت و اضطراب بيرون آيد.
اما در مورد ازدواج كه وادي حساس و سرنوشت‏سازي است، تصميم بر اساس استخاره كار درستي نيست و راه انتخاب همان تحقيق، مشورت، فكر و توكل بر خداوند متعال مي باشد.
www.morsalat.com