سه‌شنبه، 30 خرداد 1391

پرسش :

راههاي جلوگيري از تبديل گفتگو به مشاجره چيست؟

پاسخ :
محور اصلي در اين گفتگوها صبر است.و هر دو طرف بايد با صبوري به يكديگر گوش دهند. آن كس كه صبورتر است بايد گفتگو را هدايت كند اگر ديد طرف عصباني شد ديگر بايد بحث را رها كند تا مقداري آرامش پيدا كنند . وقتي آرامش پيدا كرد دوباره گفتگو را آغاز كنند. اين حديث خيلي دقيق است: اترك المراء و لو كنت محقا":حتي اگر حق با شماست گفتگو را رها كن چون الان طرف مقابل گوش پذيرا ندارد . گاهي صحبت هاي مستقيم طرف را به عصبانيت مي كشاند . در اين مواقع بايد غير مستقيم صحبت كرد. مثلا بگوييم من رفته بودم فلان جا. شخصي اين طور مي گفت : اين صحبت را من پسنديدم. همين را بگوييد و بگذريد.
نكته مهم ديگر اين كه فضاي گفتگو بايد بر اساس صميميت باشد. قبل از صحبت كدن با يكديگر قرار بگذاريد كه خود را كنتل كنيد و در فضايي دوستانه با يكديگرصحبت كنيد.هر كجا ديديد گفتگو در حال خارج شدن از اين فضا است دوباره با تذكر به يكديگر مسير گفتگو را تغييير دهيد.
پی نوشت:
1- خانواده پويا، ج 2
www.morsalat.com