سه‌شنبه، 30 خرداد 1391

پرسش :

مدتي است نسبت به همسرم بدبين شده ام و بي اختيار به تمام كارها و رفتارش مشكوك هستم.راه حل اين مشكل چيست؟

پاسخ :
حضرت على عليه السلام به فرزندش امام حسن فرمود:مواظب باش در غير موضع غيرت، غيرت بخرج ندهى.زيرا اين عمل افراد صحيح را به سوى فساد و افراد پاكدامن را به جانب گناه متمايل خواهد ساخت (1)
اگر نسبت به همسرت بدبين هستى مطلب را با هر كس در ميان نگذار زيرا ممكن است در اثر دشمنى يا نادانى يا تظاهر به خيرخواهى،بدون دقت و بررسى،عقيده ترا تاييد نمايند بلكه شواهد بى اساس ديگرى را بدان بيفزايند و سوءظنت را به مرحله يقين برسانند و بدينوسيله دنيا وآخرتت را تباه سازند.مخصوصا با مادر و خواهرت در اين باره صحبت نكن زيرا اكثر آنها باطنا با همسرت ميانه خوبى ندارند.چه بسا در اين مواقع حسد و كينه توزى آنان تحريك شود و بدون عاقبت انديشى بدبينى ترا زيادتر گردانند.اگر خواستى از راهنمائيهاى ديگران استفاده كنى بادوستان عاقل و با تجربه و خيرخواه و عاقبت انديش مشورت كن.بهتر ازهمه اينكه نسبت بهر يك از اعمال و رفتار همسرت بدبين هستى مطلب رابالصراحه با خودش در ميان بگذارى و توضيح بخواهى.ليكن منظورت اين نباشد كه مطلب را باثبات برسانى.
بلكه حس بدبينى را و لو موقتا كنار بگذار و خودت را خالى الذهن بگير.و مانند يك قاضى با انصاف كه بخواهد درباره ديگران داورى كندبه توضيحات همسرت گوش بده.اقلا احتمال صدق درباره اش بده،فرض كن شوهر خواهرت براى داورى بنزد تو آمده و براى خيانت همسرش يك چنين شواهدى را ذكر ميكند ببين درباره او چطور قضاوت ميكنى درباره همسرت نيز همانطور حكم كن.(2)
پی نوشت:
1- وسائل ج 14،صفحه 138
2- رك: آيين همسرداري، ابراهيم اميني
www.morsalat.com