سه‌شنبه، 30 خرداد 1391

پرسش :

همسرم حاضر نيست از اشتباهاتش عذرخواهي كند و اين كار براي او بسيار دشوار است . در چنين شرايطي چه بايد كرد؟

پاسخ :
اولا به اين نكته روان شناسي بايد توجه كرد كه انسان حاضر نيست به عيب خودش اقرار كند . لذا به هيچ وجه نبايد همسر خود يا كس ديگري را وادار به عذر خواهي كرد و حتي نبايد انتظار عذرخواهي داشت كه در اين مواقع بيشتر موجب لجبازي مي شود.
در عين اين كه او بايد معذرت خواهي كند اما به مرحله اي بايد برسد كه او خودش معذرت خواهي كند نه اين كه شما او را الزام به به اعتذار كنيد.
چيز ي كه مي تواند چني فضايي را ايجاد كند اين است كه از اشتباه او درگذريد و ناديده بگيريد. بلكه حتي تقصير را از روي دوش او برداريد و بر دوش خود بگذاريد تا مبادا به او فشار آيد.
حضرت علي (ع) مي فرمايند:"فدارها علي كل حال و احسن الصحبة لها ليصفو عيشك": با همسرت مدارا كن و به نيكويي با او سخن بگو تا زندگي ات گوارا باشد.(1)
اگر زن و شوهر از ابتداي زندگي اين شيوه را داشته باشند مطمئن باشند عذرخواهي از آب خوردن راحت تر مي شود.
در واقع شوهر نبايد بپسندد عرق شرم بر پيشاني خانمش بنشيند و خانم نيز نبايد بپسندد عرق شرم بر پيشاني شوهرش ببيند.
در آخر نيز توصيه قرآن را نبايد فراموش كنيم: و ليعفوا و ليصفحوا الا تحبون ان يغفر الله لكم:بخشيد و چشم پوشي كنيد. آيا دوست نداريد كه خداوند شما را ببخشد. (2)
پی نوشت:
1- وسايل الشيعه ج 20 باب 87 ص169 ح25329
2- سوره نور آيه 22
www.morsalat.com

نظرات کاربران