چهارشنبه، 31 خرداد 1391

پرسش :

دختر 9 ساله تك فرزندي دارم كه به شدت به والدين وابسته است. براي قطع اين وابستگي چه كنم؟

پاسخ :
اين. مشكل جدي بسياري از تك فرزندها است. براي قطع اين وابستگي از راه‌كارهاي ذيل استفاده كنيد.
1- پرهيز از كمك بيش از حد به فرزند: كارهاي شخصي او (مرتب كردن رختخواب، مرتب كردن اتاق و ...) را به خودش واگذاريد.
2- ايجاد حس استقلال: مراقبت از او را كم كنيد. اجازه دهيد پول توجيبي‌اش را با ميل و نظر خود خرج كند و برخي نيازمندي‌هايش را خود بخرد.
3- اعطاي آزادي بيشتر: آزادي بيشتري به او بدهيد. اجازه دهيد همسالان خوب را به منزل دعوت كند و خود نيز در منزل همسالان (در صورت آماده بودن شرايط و مصونيت از انحراف) حضور يابد.
4- ترجيج همسالان بر والدين: به او اجازه دهيد، گاهي دوستان خود را بر شما ترجيج دهد و در اين صورت، با سخن و نگاه، او را توبيخ نكنيد. والدين نمي‌توانند جاي همسالان را بگيرند.
5- جدايي موردي: زمينة حضور فرزند را در اردوهاي مدرسه فراهم سازيد و اجازه دهيد تعطيلات آخر هفته را جدا از شما با پدر و مادر بزرگ يا نزديكان قابل اعتماد بگذراند.
6- ابراز مخالفت شما: زمينه‌‌هاي ابراز نظر او را فراهم آوريد؛ حتي اگر مخالف شما باشد و به او اجازه دهيد به شما انتقاد كند و از انتقادهاي درست و بجاي او نهراسيد.
www.morsalat.com