چهارشنبه، 31 خرداد 1391

پرسش :

دو تا پسر 15 و 13 ساله دارم كه براي مدت هاي طولاني با هم قهر مي‌كنند. آن ها را چگونه با هم آشتي دهم؟

پاسخ :
توجه داشته باشيد كه قهر كودكان و نوجوانان طبيعي است و اگر كوتاه مدت باشد خالي از فايده هم نيست؛‌ چرا كه دوست و محبت آنان را بيشتر مي‌كند.
من رشتة‌ محبت تو پاره كنم
شايد گره خورده به تو نزديك تر شود.
در برابر اين مسأله حساسيت بيش از حد نشان ندهيد؛ زيرا گاهي براي جلب توجه است كه بكوشيد زمينه‌هاي قهرهاي طولاني را از بين ببريد. يكي از عوامل قهرهاي طولاني كودك و نوجوان قهرهاي طولاني والدين است؛‌ زيرا آنان از پدر و مادر الگو مي‌گيرند. بكوشيد مشكلات خود با همسرتان را با گفتگو حل كنيد.
اصرار فراوان بر آشتي كردن آن ها با هم نتيجه خوبي ندارد. بايد با راه‌ كارهاي ذيل، زمينه‌هاي آشتي را فراهم سازيد؛
1- مسافرت هاي جمعي خانواده؛‌ 2- اعطاي مسؤوليت هاي مشترك 3- جلسات خانوادگي براي رفع سوء تفاهم. 4- القاي ارزش‌هاي ديني (ناپسندي قهر و دشمني، ارزش عفو و گذشت و ...)
رسول خدا (ص) مي‌فرمايد:
... فَيغفرُ لِكل عبدٍ مؤمنِ الا من كانتْ بيته و بينَ اَخيهِ شَحناء.
خداوند بنده مومن را را مي‌آمرزد به جز كسي كه با برادرش دشمن باشد.
براساس روايتي از امام صادق (ع) نيز آمده است:
مَن ورع العداوه حَصدَ ما بدر.
كسي كه دشمن را بكارد، آن چه كاشت است درو خواهد كرد.
www.morsalat.com