سه‌شنبه، 6 تير 1391

پرسش :

قيامت چند سال بعد از قيام امام زمان (ارواحنا له الفداء)است؟

پاسخ :
در حكومت حضرت مهدي(عج) فروپاشي و سقوط نظام جايگاهي ندارد و حكومت عدل جهاني به رهبري حضرت مهدي(عج) امام حسين(ع) و ديگر صالحان آستان الهي به قيام قيامت متصل خواهد شد و مهمترين حادثه هايي كه اتفاق مي افتد علاوه بر استقرار حكومت عدل الهي، رجعت پيامبران، امامان معصوم و تعدادي از مؤمنان و انتقام گيري از سران كفر و شرك است و چون مدت حكومت شخص مهدي (عج) و ديگر جانشينان او به طور دقيق روشن نيست، نمي توان فاصله زماني دقيقي بين ظهور و حكومت حضرت و صحنه قيامت را معين كرد. مثلا درباره مدت حكومت آن جان جانان رقم هاي زير در روايات بيان شده است:
1- برخي روايات مدت حكومت كردن حضرت را 7 سال بيان كرده اند (سنن ابي داود، ج 4، ص 152).
2- برخي 9 سال (جهان بعد از ظهور، محمد خادمي، ص 173).
3- برخي 14 سال (فتن، ابن حماد، ص 104، ت 228 ه.ق، خطي، كتابخانه المتحف، انگستان).
4- برخي 19 سال (جهان بعد از ظهور يا فروغ بي نهايت، محمد خادمي شيرازي، چاپ صدر تابستان 70،ص 173 به نقل از عقد الدرر، ص 239).
5- برخي 20 سال (جهان بعد از ظهور، محمد خادمي، ص 163 - 170).
6- برخي 30 سال (همان).
7- برخي 40 سال (فتن، ابن حماد، ص 99).
8- برخي 70 سال (جهان بعد از ظهور، محمد خادمي).
9- برخي 140 سال (همان).
10- برخي 309 سال (غيبت، شيخ طوسي، ص 283).
11- حكومت حضرت مهدي(عج) جاويد است و مدت آن جز خداي تبارك و تعالي نمي داند (بحارالانوار، ج 53، ص 34).
گفتني است براي جمع كردن دلالت اين روايات توجيهاتي ذكر كرده اند كه به طور خلاصه به آنها اشاره مي كنيم:
1. ممكن است آغاز شكل گرفتن و پياده شدن حكومت آن حضرت پنج سال يا هفت سال و دوران تكاملش چهل سال و دوران نهاييش بيش از سيصد سال باشد (بحارالانوار، ج 52، ص 280).
2. مرحوم مجلسي مي فرمايند: رواياتي را كه درباره مدت حكومت امام(ع) بيان شده است برخي بر تمام مدت حكومت دلالت دارد و برخي بر مدت ثبات و استقرار حكومت. بعضي بر طبق سال ها و روزهايي است كه ما با آن اشناييم و بعضي احاديث ديگر بر طبق سال ها و ماه هاي روزگار حضرت است كه طولاني مي باشد و خداوند به حقيقت مطلب آگاه است (سيماي آفتاب، دكتر حبيب الله طاهري، انتشارات زائر، ص 370 - 369 به نقل از مهدي انقلابي بزرگ، ص 314).
3. شايد پيامبر(ص) و ائمه(ع) عنايتي داشته اند كه مدت دقيق حكومت را مشخص نكرده اند زيرا اگر به طور صريح و دقيق مي فرمودند: «شش سال حكومت مي كند جاي اين بود كه مثلا فرقه ضاله بهايي آن را با ادعاي سيد علي محمد باب تطبيق كنند و غوغايي به راه بيندازند» (مهدي موعود، پاورقي، ص 1241).
www.morsalat.com