پنجشنبه، 8 تير 1391

پرسش :

منظور از غربال شدن ياران خاص امام زمان علیه السلام چيست؟

پاسخ :
طبق روایات یاران خاص حضرت مهدی علیه السلام، 313 نفر می باشند، كه همگی از تربیت شدگان مكتب ولایت و از عاشقان دلباخته خاندان عصمت و طهارت هستند. غربال شدن آنان هم به این معنی است که آن كسانی كه خالص هستند و كارهایشان جز رضای خدا نیست، جزو این 313 نفر یار خاص حضرت هستند که هنگام ظهور امام زمان علیه السلام، به گردش حلقه می زنند و به یاری آن حضرت می پردازند.
از امام باقر علیه السلام نقل شده است كه فرمودند:
گویا اصحاب قائم را می بینم كه تمام شرق و غرب عالم را تحت سیطره خود درآورده‌ اند، در تمام دنیا چیزی نیست جز این كه از آنها اطاعت می كند، حتی درندگان زمین و پرندگان شكاری نیز تلاش می كنند كه رضایت آنان را جلب كنند چون یكی از آنها بر منطقه ای بگذرد آن قطعه زمین بر دیگر زمین‌ها مباهات كند و گوید امروز یكی از یاران قائم بر روی من پای نهاد.»
در حدیث دیگری در همین رابطه از امام باقر علیه السلام روایت شده كه فرمودند:
«قائم، 313 نفر را به تمام اقطار و اكناف عالم می فرستد، قبل از رفتن دست مباركش را بر سینه و بین دو كتف آنها می كشد پس درهیچ حكمی فرو نمی مانند دیگر هیچ نقطه ای در روی زمین باقی نمی ماند، جز این كه به یكتایی خدا و پیامبری رسول خدا در آن گواهی داده می شود.»
البته شایان ذکر است که برحسب روایات وارده تعداد یاران امام زمان علیه السلام، منحصر در 313 نفر نیست، بلكه آنان یاران مخصوص حضرت هستند تا نیروی حضرت به ده هزار نفر نرسد آغاز به جنگ نخواهدكرد و علی‌الدوام به تعداد نیروهای آن حضرت افزوده خواهد شد و غلبه حضرت بر عالم هم ممكن است از طریق عادی و هم از طریق غیر عادی باشد، چنان كه برای پیامبر این چنین بود.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام