شنبه، 10 تير 1391

پرسش :

چه تعداد از ياران امام زمان (عج) از طالقان می‌باشند؟

پاسخ :
يكي از مسائلی كه نمی‌توان به طور قاطع درباره آن سخن گفت، تعداد ياران امام زمان (عج) است. همچنین این كه آيا آن‌ها از دنيا رفته‌اند و يا متولد شده‌اند و از كدام سرزمين هستند. البته در برخی از روايات تعداد ياران خاص امام زمان (عج)، 313 نفر ياد شده است.[1] و در برخی از روايات ديگر آمده است كه برخي از ياران امام مهدی (عج) از طالقان هستند. امام علی (ع) فرمودند: «مرحبا به مردم طالقان! زيرا خدای توانا گنج‌هايی در بين آنان نهفته كه طلا و نقره نيستند، ولی مردانی هستند كه خدا را آن طور كه بايد و شايد شناخته‌اند. ايشان هستند كه در آخرالزمان از انصار مهدی به شمار می‌روند.»[2]
در برخي از متون دين آمده است كه 24 نفر از ياران امام زمان (عج) از طالقان هستند.[3] البته مقصود از اين كه طالقان كدام شهر است دقيقاً مشخص نيست؛ زيرا مكانی به نام طالقان در ايران و افغانستان وجود دارد و شايد در كشورهای ديگر نيز شهرهايی به نام طالقان وجود داشته باشد.

پی نوشتها:
1. لطف الله صافی گلپايگانی، منتخب الاثر، صص 594 - 596 ؛ اعيان الشيعه، ج 2، ص 654.
2. ينابيع الموده، ص 244.
3. اعيان الشيعه، ج 2، صص 653 - 654.

منبع: موسسه تحقيقاتي حضرت ولی عصر عليه السلام