شنبه، 10 تير 1391

پرسش :

آیا در زمان ظهور امام زمان (عج) بعضی از یاران آن حضرت که قبلا مرده‌اند، زنده می‌‎شوند؟

پاسخ :
شرح پرسش:
آيا در زمان ظهور امام زمان علیه السلام، بعضی از افراد كه قبلاً مرده‌اند، زنده می‌شوند و به ياران آن حضرت ملحق می‌گردند؟

پاسخ:
رجعت از عقاید و باورهای معروف شیعه است، و معنای رجعت نیز آن است كه بعد از ظهور امام زمان(ع) و در آستانه رستاخیز گروهی از مؤمنان خالص، و كفار و طاغیان بسیار شرور به این جهان بازمی‌گردند، گروه اول مدارجی از كمال را طی می‌كنند و گروه دوم كیفرهای شدیدی می‌بینند.[1]
برخی از بزرگان دین مانند سید مرتضی ادعای اجماع نمودند كه گروهی كه قبل از ظهور حضرت مهدی(ع) كه قبلاً از دنیا رفته‌اند به این جهان بازمی‌گردند تا در ثواب و افتخارات حكومت عدالت گرای امام زمان(ع) شركت جسته و شاهد عدل و آرامش باشند و نیز گروهی از دشمنان نیز بازمی‌گردند تا از آنها انتقال گرفته شود.[2]
در این كه چه تعداد و از افراد اعم از مؤمنان و بزرگان رجعت می‌كنند مشخص نیست از برخی روایات استفاده می‌شود كه نخستین كسی كه رجعت می‌كند و قبرش شكافته می‌شود حضرت امام حسین(ع) است.[3] امام باقر(ع) نیز فرمودند: پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) نیز رجعت می‌كنند.[4]

پی‌نوشت‌ها:
1. تفسیر نمونه، ج 15، ص 555.
2. سفینة البحار، ج 1، ماده رجع.
3. مهدی موعود، ص 1187.
4. همان.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام