يکشنبه، 11 تير 1391

پرسش :

نقل شده كه هر كس تا چهل صباح دعاي عهد را بخواند يكي از ياران امام زمان خواهد شد و اگر قبل از ظهور بميرد در زمان ظهور زنده خواهد شد يعني اگر كسي گناهكار هم باشد بدون شك يكي از ياران آن حضرت خواهد شد. اگر كسي در زمان ظهور زنده شود جوان زنده مي شود يا به همان سني كه از دنيا رفته است؟

پاسخ :
مرحوم شيخ عباس قمي روايتي را از امام صادق(علیه السلام) نقل مي كند مبني بر اين كه: اگر كسي چهل صباح دعاي عهد را بخواند از ياران قائم ما باشد و اگر پيش از ظهور آن حضرت بميرد خدا او را از قبر بيرون آورد كه در خدمت حضرت باشد.(1)
به گونة مشخص نمي توان گفت كه بين خواندن دعاي عهد و از ياران امام زمان(علیه السلام) قرار گرفتن چه رابطه اي وجود دارد، چون براي دعا خواندن و وقوع آثار آن شراي خاصي پيش بيني شده است. گرچه روايت مذكور مطلق بوده و قيدي ندارد، ولي بايد ديد كه اين روايت با روايات ديگري كه براي استجابت دعا شرايط خاصي را مطرح كرده اند، چه رابطه اي دارد؟ در عين حال مي توان گفت كه بين خواندن دعاي فرج و آثار آن كه در روايت بدان اشاره شده، رابطه وجود دارد.
پی نوشت:
1 - مفاتيح الجنان، ص 1061.
منبع: موسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر عليه السلام