يکشنبه، 11 تير 1391

پرسش :

چگونه می‌توانیم از یاران امام زمان علیه السلام باشیم؟

پاسخ :
وجود پر برکت امام زمان علیه السلام از چنان نورانیت و و جاذبه ای برخوردار است که آشنایان کوی سعادت و پیروان مکتب ولایت و دلسوختگان مذهب اهل بیت علیهم السلام همواره با عشق دیدار حضرتش به زندگی خود روشنایی و صفا می دهند، و با انتظار فرج آمادگی خویش را برای حضور در صف یاران آن خورشیدولایت اعلام می دارند و بدین وسیله ثوابی بس بزرگ برای آخرت خود ذخیره می نمایند؛ زیرا کسی که در دوران غیبت امام عصر علیه السلام واقعاً منتظر ظهور آن حضرت باشد مانند کسی است که زیر پرچم آن بزرگوار به شهادت رسیده باشد.
حسین بن ابی حمزه از پدرش نقل می کند که به امام صادق علیه السلام عرض کردم: فدایت شوم خیلی پیر شده ام می ترسم پیش از آن که دولت و حکومت شما را درک کنیم بمیرم، حضرت فرمودند: ای اباحمزه شما خیال می کنیدشهید تنها کسی است که کشته شود؟ گفتم: آری فدایت شوم. فرمودند: ای ابا حمزه هر کسی به ما (امامان معصوم) ایمان داشته باشد و سخن ما را بپذیرد و منتظر حکومت ما باشد، مانند کسی است که زیر پرچم امام زمان علیه السلام کشته شده باشد، بلکه مثل کسی است که زیر پرچم خود پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله شهید شده باشد.(1)

برای شیعیان و منتظران واقعی در عصر غیبت وظایفی ذکر شده است:

1- انتظار فرج: یعنی باید همیشه منتظر ظهور آن حضرت باشیم که با ظهور خود زمین را پر از عدل و داد کند.

2- غمگین و محزون شدن از این که چرا از دیدار جمال دل آرای امام خود محروم شده ایم.

3- دعا کردن برای آن حضرت. از جمله خواندن، اللهم کن لولیک الجهْ بن الحسن... که معمولا بعد از نمازمی خوانند و دعای عهد که در مفاتیح الجنان ذکر شده است.

4- صدقه دادن برای سلامتی آن حضرت.

5- انجام حج و طواف خانه خدا به نیابت از حضرت.

6- برخاستن موقع شنیدن اسم مبارک آن حضرت به قصد تعظیم.

7- دعا برای حفظ ایمان خود در زمان غیبت، به ویژه این دعا: اللهم عرفنی نفسک فانک ان لم تعرفنی نفسک لماعرف نبیک اللهم عرفنی رسولک فانک ان لم تعرفنی رسولک لم اعرف حجتک اللهم عرفنی حجتک فانک ان لمتعرفنی حجتک ضللت عن دینی.

8- کمک خواستن از حضرت در سختی ها و مشکلات.

9- شرکت در مجالسی که به نام آن حضرت بر پا می شود.

10- رسیدگی و کمک به فقرا و بیچارگان از شیعیان آن حضرت.

11- زیارت کردن و سلام دادن به آن حضرت.

12- صلوات فرستادن برای حضرت.

13- زیارت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلاله پاکشان به ویژه زیارت امام حسین علیه السلام.

14- خودسازی و تزکیه نفس: مشتاقان حکومت عدل پرور مهدی موعود علیه السلام از طریق انجام واجبات و ترک گناهان که مهمترین وظیفه از وظایفات منتظرات است، در خود آمادگی و شایستگی سربازی امام منتظر را ایجادمی نمایند.(2)

نتیجه:
انسان می تواند با عمل به وظایف خود در عصر غیبت، آماده سربازی برای امام زمان علیه السلام باشد و خود را در دسته یاران آن بزرگوار در آورد و این توفیق بسیار بزرگی است. از خداوند منان خواهانیم که همه ما را موفق به انجام وظیفه عصر غیبت کبری بفرماید.

پی‌نوشت‌ها:
1. مصطفی حسین دشتی، معارف و معاریف، ماده مهدی منتظر.
2. آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی، منتخب الاثر، ص 636 و عبدالرحمن انصاری. در انتظار خورشید ولایت، صص 128-135.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام