يکشنبه، 11 تير 1391

پرسش :

كدام آيه از آيات قرآن كريم، امامت حضرت مهدی (عج)، در سن كودكی را امری ممكن می‌داند؟

پاسخ :
قرآن كريم، به يكي از مواهب بزرگ الهی، يعنی موهبت بزرگ نبوت حضرت عيسي در سن كودكي چنين اشاره نموده است: «فَاَشارَت اِلَيهِ قالوا كَيفَ نُكَلِّمُ مَن كانَ فِي المَهدِ صَبيـّا قالَ اِنّي عَبدُ اللّهِ ءاتـغنِيَ الكِتـَبَ وجَعَلَني نَبيـّا... (مريم، 29 ـ 32)؛ [مريم] اشاره به او كرد، گفتند: چگونه با كودكی كه در گاهواره است سخن بگوييم؟! [ناگهان عيسی زبان به سخن گشود] گفت: من بنده خدايم، به من كتاب [آسماني] داده و مرا پيامبر قرار داده است و مرا وجودی پربركت قرار داده و در هر كجا باشم و مرا توصيه به نماز و زكات مادام كه زنده ‌م كرده است. مرا نسبت به مادرم نیکوكار قرار داده و جبار و شقی قرار نداده است.»
همين موهبت و تأييد الهی بود كه باعث شد امام جواد علیه السلام در سن كودكي با دانش و علم خدادادی خود به تمام مشكلات دينی مردم پاسخ دهد، و از جانب خدا به مقام امامت منصوب شود، به طوری كه علم و فضيلت آن حضرت، براي عموم طبقات، روشن بود و از قدرت علمی او در سن كودكی همه در تعجب بودند. امام زمان علیه السلام نيز از همين نور برخوردار هستند.(1)

پی‌نوشت:
1. ر.ک: تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازی و ديگران، ج 13، ص 56، دارالكتب الاسلامية.

منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام