سه‌شنبه، 13 تير 1391

پرسش :

آيا درست است كه مي گويند: ما انسانها روزي چند مرتبه امام زمان(عج) را ملاقات مي كنيم و او را نمي شناسيم؟

پاسخ :
از اين كه با ما مكاتبه نمودهايد سپاسگذاريم.
اين نگرش كه همه انسانها روزي چند مرتبه امام زمان(عج) را به گونه ناشناس ميبينند، قابل قبول نبوده و صحت ندارد، زيرا در روايات بدين مطلب اشاره نشده است.
در روايات آمده است كه امام زمان در مكانهاي مختلف حضور مي يابند و ميان مردم بوده اما وي را نمي شناسند: امام صادق(ع) فرمود: اگر زمين يك ساعت از حجت خدا خالي باشد، ساكنان خود را فرو خواهد برد. مردم را مي شناسد، ليكن مردم او را نمي شناسند، همان گونه كه يوسف، مردم را ميشناخت و آنان او را نمي شناختند. (1)
در روايتي ديگر از علي(ع) آمده است: حجت حق بر زمين استوار است، در جادهها حركت ميكند، در خانهها وارد ميشود و در شرق و غرب زمين به گردش ميپردازد.( 2)
از اين روايات استفاده مي شود كه امام به گونه ناشناس ميان مردم حضور مي يابد اما روايات دلالت ندارد كه انسانها حتماً هر روز چند بار امام را به طور ناشناس ملاقات مي كنند.
پی نوشت:
1 - كتاب الغيبة نعماني، ص 141
2- همان، ص 144
منبع: موسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر عليه السلام