چهارشنبه، 14 تير 1391

پرسش :

چرا «سلام هي حتي مطلع الفجر» در سوره قدر را به امام زمان (عج) نسبت می‌دهند؟

پاسخ :
تأويل «حَتَّيَ مَطْـلَعِ الْفَجْر» به قيام حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) است که طی روايتی از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است.(ر.ک: تفسير فرات كوفی، ص 582، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.)
برخی از مفسران در توجيه اين تأويل گفته‌اند كه تأويل آيه به قيام قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) از اين رهگذر است كه با آمدن هر دو، تاريكی و ظلم جای خود را به نور و عدل می‌دهند و نيز ممكن است طلوع فجر در آيه، به طلوع فجر از سوی حضرت مهدی (عجّل الله تعالی فرجه الشریف) كه از علائم ظهور ایشان می‌باشد، اشاره داشته باشد.
منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام