چهارشنبه، 14 تير 1391

پرسش :

آيا در زمان ظهور و حکومت حضرت ولی عصر (عج)، دشمنی با آن حضرت وجود دارد يا خير؟

پاسخ :
سفيانی از شخصيت‌های بنام در انقلاب حضرت مهدی (عج) است و از دشمنان سرسخت آن حضرت به شمار می‌رود و بنا به تصريح روايات خروج سفيانی از وعده‌های حتمی خداوند است. امام زين العابدين (ع) می‌فرمايد: «امر قائم از سوی خداوند حتمی است و امر سفيانی نيز از جانب خداوند می‌باشد و قائم ظهور نمی‌كند مگر پس از مرگ سفيانی»(1)
بين دانشمندان اسلامی اتفاق نظر است كه وجه تسميه او به سفيانی به خاطر نسبت داشتن با ابوسفيان است چرا كه وی از تبار ابوسفيان به‌شمار می‌آيد.(2) و طبق روايات، فرهنگ و گرايش سياسی سفيانی غربی است. سفيانی درحالی كه رهبری گروهی را به عهده دارد مانند شخص نصرانی صليب بر گردن دارد و از سرزمين روميان روی می‌آورد.(3) خلاصه روايات اين است كه سفيانی از تبار ابوسفيان است و از كينه‌توزترين فرد نسبت به اهل بيت (ع) می‌باشد. با پرچم سرخ كه نشانه خون آشامی او است قبل از ظهور امام (عج) خارج می‌شود و جنبش او بسيار خشن و در سه مرحله انجام می‌گيرد. مرحله تثبيت سلطه كه شش ماه طول می‌كشد، مرحله دوم جنبش سفيانی كه هجوم به عراق و حجاز می‌باشد، و مرحله سوم جنبش آن دفاع در برابر تحرک سپاه حضرت مهدی (ع) جهات حفظ متصرفات خود از سرزمين شام و اسرائيل و قدس و... و خروج او از آغاز تا انجام 15 ماه به طول می‌انجامد.

براي آگاهي بيشتر در اين زمنيه ر.ک:
1- دادگستر جهان، ابراهيم امينی
2- عصر ظهور، علی كورانی، ترجمه عباس جلالی
3- چشم به راه مهدی، جمعي از نويسندگان.

اگر اندكي به تاريخ بنگريم، خواهيم ديد كه در برابر پيامبران الهی (با وجود معجزات و دلايل روشن) عده‌ای لجاجت به خرج داده‌اند و به خاطر منافع خود و يا هوس‌های ديگر با ايشان به جنگ و جدال پرداخته و چه بسا خون آنان را بر زمين ريخته‌اند. در آخرالزمان نيز موضوع به همين صورت است. حتی در برخی از اخبار وارد شده كه عده‌ای از علمای دين نيز با آن حضرت مخالفت خواهند كرد. دجال نيز مظهر تمامی قدرت‌ها و شيطان‌هايی است كه حكومت حق الهی را بر زمين نمی‌پذيرند. از همين رو از سر جنگ با حضرت درمی‌آيند و نهايتاً شكست می‌خوردند. در آن زمان نيز انسان، انسان است و فضای انتخاب باز است. از همين رو دنياپرستان به رويارويی با حضرت مهدی (عج) اقدام خواهند كرد و طبيعی است عده‌ای نيز با آنان همراه خواهند شد. در اين جا بعضي نظريات در مورد دجال كه در كتاب دادگستر جهان، تألیف آیت الله ابراهيم امينی آمده است برای شما نقل می‌كنيم:
خروج دجال را يكی از علائم الظهور می‌شمارند و او را چنين توصيف می‌نمايند: مردی است كافر، يک چشم بيش ندارد آن هم در پيشانيش واقع شده و مانند ستاره‌ای می‌درخشد، در پيشانب وي نوشته: كافر است به طورب كه هر باسواد و بی سواد آن را می‌خواند. كوهی از طعام و نهری از آب هميشه با او است. بر الاغ سفيدي سوار می‌شود كه هر گامش يک ميل راه است. آسمان به دستور وی باران می‌دهد و زمين گياه می‌روياند، اختيار گنج‌های زمين با او است. مرده را زنده می‌كند، با صدايی كه تمام جهانيان می‌شنوند ندا می‌كند: خدای بزرگ شما هستم كه شما را آفريده روزی می‌رسانم، به سوی من بشتابيد.

پی‌نوشت‌ها:
1. رساله يوحنا، باب 2، آيه 22.
2. رساله اول، باب 2، آيه 18.
3. رساله اول يوحنا، باب 4، آيه 3.
منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام