چهارشنبه، 14 تير 1391

پرسش :

این که ائمه (ع) گفته‌اند فدای امام زمان (عج) شوند، امری حقيقی است يا تعارف؟

پاسخ :
شرح پرسش:
مسئله فداشدن آن گونه كه پيامبر صلّی الله علیه و آله یا ائمه علیهم السلام درباره امام زمان علیه السلام می‌فرمايند: «پدر و مادرم به فدايت»، امری حقيقی است يا تعارف و مجازی؟

پاسخ:
برخی ممكن است جمله پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله که فرمودند: «پدر و مادرم فدای مهدی» و مواردي از اين قبيل را حمل بر تعارف كنند؛ ولی حقيقت مطلب اين است كه جملات مبالغه آميز و يا به صورت تعارف غير واقعی عموماً در سخنان افراد معمولی ديده می‌شود؛ ولی فرموده‌های گهربار معصومين علیهم السلام، به گونه ديگری است و حاكی از يک واقعيت و حقيقت است و در آن مبالغه و يا تعارف وجود ندارد. معنای سخن پيامبر صلّی الله علیه و آله و يا موارد مشابه آن برای ما روشن نيست؛ اجمالاً می‌توان گفت: هميشه انسان چيزی را كه در نظرش كوچک‌تر است، فدای چيزي می‌كند كه در نظر او اهميت دارد و بزرگ‌تر است.
منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام